Tax+Legal VideoConference: Cu vânt înainte, prin noua normalitate, ed. a II-a

Alexandra.caras/ November 4, 2020/ Articole, Articolul saptamanii

Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Țuca Zbârcea & Asociații Tax și Wolters Kluwer România au plăcerea să anunțe organizarea conferinței: TAX + LEGAL VIDEOCONFERENCE: CU VÂNT ÎNAINTE, PRIN NOUA NORMALITATE, ed. a II-a.

Evenimentul are loc online și va fi transmis prin intermediul platformei Wolters Kluwer – Sintact.ro, în data de 18 noiembrie, între orele 09:30-13:00 (EET).

În această perioadă, mediul de afaceri este în căutare de oportunități, dar mai ales de soluții de menținere a activității în parametri normali sau chiar de supraviețuire. Este clar că 2021 va fi un an complex, un adevărat punct de cotitură pentru multe sectoare de activitate sau companii.

Cu o nevoie de capitalizare tot mai accentuată pentru a deveni bancabile și presiune în creștere pe bugete, inclusiv cele de investiții, antreprenorii locali trebuie să identifice soluții urgente pentru a-și asigura continuitatea planului de afaceri și în anii următori. În general, mediul de afaceri va trebui să adopte decizii rapide care să privească finanțarea și cashflow-ul, controlul costurilor și eficientizarea modelului de business.

În acest context, identificarea și aprecierea corectă a zonelor de expunere juridică sau fiscală, precum și stabilirea oportunităților financiare sau fiscale devin o necesitate.

Temele conferinței vor fi abordate de lectori cu vastă experiență în ariile lor de practică, atât din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații, precum și Țuca Zbârcea & Asociații Tax, cărora li se adaugă invitați marcanți din mediul de afaceri român și internațional, printre care reprezentanți ai Andersen. Începând din martie 2019, Țuca Zbârcea & Asociații și Țuca Zbârcea & Asociații Tax colaborează cu Andersen în România.


Cui se adresează „ Cu vânt înainte, prin noua normalitate”?

Evenimentul este dedicat exclusiv mediului de afaceri – antreprenorilor, directorilor de companii (CEO) și directorilor executivi tip C-level, directorilor financiari și contabili, precum și directorilor juridici și de resurse umane. Participarea la videoconferință se face gratuit, în baza înscrierii prealabile și a confirmării primite din partea organizatorilor.

Moderează Dan Cristea, Partener în cadrul practicii de litigii și arbitraj a Țuca Zbârcea & Asociații, care își concentrează activitatea de avocat pledant asupra disputelor comerciale și de contencios administrativ, având totodată o bogată experiență în materia litigiilor privind achiziții publice. Totodată, Dan Cristea a fost inclus de Forbes România pe lista sa „30 sub 30”.

Lista vorbitorilor la eveniment îi include pe Gabriel Zbârcea, Managing Partner Țuca Zbârcea & Asociații ∙ Violeta Luca, CEO Microsoft ∙ Iulian Stanciu, CEO eMAG ∙ Maricla Pennesi, European Tax Coordinator Andersen ∙ Karoly Radnai, Managing Partner Andersen Ungaria ∙ Alexandru Cristea, Partner Țuca Zbârcea & Asociații Tax ∙ Șerban Pâslaru, Partner Țuca Zbârcea & Asociații ∙ Ciprian Timofte, Partner Țuca Zbârcea & Asociații ∙ Cristian Velcu, Director Țuca Zbârcea & Asociații Tax.


Teme de actualitate la cea de-a doua ediție a Tax+Legal Video Conference?

Cele trei mari teme de discuție vor avea în vedere:

⇲ Cum se vede noua normalitate după 8 luni de pandemie. La ce ne putem aștepta în viitor

⇲ Despre noile imperative: Digitalizare, Flexibilizare, Inovație. Status și tendințe

⇲ “Survival of the fittest”: zone de pregătire în vederea combaterii efectelor negative ale  pandemiei asupra mediului de afaceri

Subtemele sunt și ele de proxim interes și angrenează discuții aprofundate:

» Dezbatere introductivă despre schimbările aduse de pandemie în societatea românească în general și mediul de business în particular

» Tendințe cu privire la digitalizarea și inovația în procesele de afaceri
» GDPR și alte aspecte juridice incidente
» Nevoia digitalizării administrației fiscale și modernizarea interacțiunii cu contribuabilul
» Flexibilizarea raporturilor de muncă. Lecții învățate și provocări viitoare

» Tendințe în politici publice și fiscale în Romania versus alte State Membre
» La ce ne așteptăm în abordarea practică a autorităților fiscale
» Menținerea sănătății financiare a business-lui și zone de eficientizare fiscală
» Oportunități de finanțare rambursabilă și nerambursabilă. Schemele de sprijin guvernamentale și planul UE de redresare economică

Partenerii care fac posibilă desfășurarea acestui eveniment sunt HotNews, Juridice.ro prin Societatea de Științe Juridice, Legal Marketing, Newsweek și Universul Juridic.

Pentru înscriere, urmați link-ul:
TAX + LEGAL VIDEOCONFERENCE: CU VÂNT ÎNAINTE, PRIN NOUA NORMALITATE, ed. a II-a

Share this Post