Q&A Achiziții Publice


Răspunsuri rapide și corecte în domeniul Achizițiilor Publice

Dacă aveți deja un cont, atunci vă puteți autentifica aici.

Ce oferă Q&A Achiziții Publice

Achizițiile publice,
fără necunoscute

Noul modul Sintact.ro – Q&A Achiziții Publice este extrem de util atât autorităților contractante, cât și ofertanților pentru a evita orice neclaritate și a preîntâmpina riscurile în procedurile de achiziții publice. Experții propuși de Wolters Kluwer România le oferă utilizatorilor Sintact.ro cele mai relevante informații despre toate etapele procesului de achiziții publice: de la planificarea și derularea procedurilor de atribuire, până la realizarea contractelor de achiziție și rezolvarea eventualelor litigii.

Eliminarea
riscurilor asociate

Pentru practicieni, aplicarea imediată a legislației devine o provocare. Căutarea soluțiilor juste care să acopere lipsa informațiilor și să prevină riscurile asociate poate fi consumatoare de timp și resurse. Informarea din surse sigure devine o prioritate.

În Sintact.ro, primești răspunsuri structurate cu trimiteri la legislația relevantă, explicații detaliate la întrebări din domeniul achizițiilor publice

Răspunsuri rapide. Răspunsuri corecte

Ai siguranța că răspunsul găsit în Sintact.ro este conform legislației în vigoare și este oferit de un specialist cu o vastă experiență.

Nu mai trebuie să analizezi zeci de legi, sute de spețe sau să întrebi colegii și prietenii.

În plus, funcționalitatea ADRESEAZĂ O ÎNTREBARE!

Ai o întrebare pentru care nu găsești răspunsul potrivit în baza de date? Ne poți trimite speța ta și expertul nostru îți răspunde!


În baza abonamentului, ne poți transmite 6 (șase) întrebări/an pe care le întâlnești în activitatea ta și expertul nostru îți răspunde gratuit în cel mult 72 de ore.

Abonamentul la Q&A Achiziții Publice te pune în legătură cu specialiști pentru problemele tale specifice!

Beneficiile tale

  peste 60 de Întrebări și Răspunsuri din practica procedurilor de achiziții publice
  răspunsuri structurate, ușor de parcurs și cu trimiteri către legislație și jurisprudență
  documentare suplimentară prin acces la comentariile
Legii Nr. 98/2016
  actualizări lunare cu noi întrebări și răspunsuri
  funcționalități tehnologice de identificare rapidă a soluțiilor potrivite
  alerte personalizate, copiere, trimitere pe email

Conținut suplimentar în modul

Legea Nr. 98/2016 privind Achizițiile Publice – Comentarii la nivel de articol. Autori: av. Roxana Vornicu și prof. univ. Dacian-Cosmin Dragoș

Opiniile autorilor pot fi repere atât pentru autorităţile contractante, cât şi pentru companiile care derulează  proceduri de achiziţii. 

Punctele de vedere se remarcă prin accentuarea practicii aplicării legislaţiei achiziţiilor publice. 

Exemple de întrebări cu răspunsuri

#1 O autoritate contractantă este obligată ca, în situaţia unor produse similare, să determine valoarea estimată prin raportare la cantitatea cumulată a acestora?

#2 În timpul derulării unui acord-cadru de furnizare de produse, o autoritate contractantă poate iniţia o achiziţie directă pentru achiziţionarea unei cantităţi care nu poate fi acoperită, la un moment dat, de către operatorul/operatorii economici semnatar/semnatari al/ai respectivului acord?

#3 Care este modul de calcul al valorii estimate în situaţia achiziţionării unor servicii de proiectare tehnică şi de asistenţă tehnică aferente, în parte, unui număr de 5 obiective de investiţii distincte?

Cunoscuți specialiști în achiziții publice

Membrii echipei „Ceparu și Irimia”

  Florin Irimia – Președinte executiv Asociația Experților în Achiziții (AEXA), Avocat asociat Societatea de Avocați „Ceparu şi Irimia”.

  Eduard Badea – Director General Ceparu& Irimia Consulting SRL, fost Director în Direcția de Reglementare în cadrul Agenției Naționale de Achiziții Publice.

  Marius Gogescu – Avocat Societatea de Avocaţi „Ceparu şi Irimia”, fost Președinte Autoritatea Națională de Reglementare și Monitorizare a Achizițiilor Publice (ANRMAP), fost Director al Agenției pentru Agenda Digitală a României, operator SEAP.

Abonamentul la Q&A Achiziții Publice te pune în legătură cu specialiști pentru problemele tale specifice!

Q&A Achiziții Publice este special dedicat practicienilor și nevoilor lor specifice: rezolvarea corectă și rapidă a problemelor neclare generate de legislație.  Soluția problemei pe care o întâmpini este acum la un click distanță!

În Sintact.ro, găsești acum rezolvarea neclarităților în materie de achiziții publice: Q&A Achiziții Publice oferă răspunsuri structurate cu trimiteri la legislația relevantă și explicații detaliate la întrebările din domeniu.

Ai siguranța că răspunsul găsit
este conform legislației în vigoare 

și este oferit de specialiști în achiziții publice, cu experiență dobândită în cadrul instituțiilor care reglementează acest domeniu.

Obține maximum din documentarea juridică!

Obține maximum din documentarea juridică!

Alege Sintact.ro

Alege Sintact.ro

Ești la curent cu modificările legislative, iei deciziile corecte și elimini riscurile ce apar în activitatea curentă, folosind soluțiile noastre dedicate profesioniștilor din domeniul juridic.

Dacă aveți deja un cont, atunci vă puteți autentifica aici.