Preluarea unui pedofil român condamnat în Italia, amânată de italieni din cauza COVID-19

Alexandra.caras/ September 25, 2020/ Articole, Articolul saptamanii, COVID-19 în practica judecătorească

Autorităţile italiene au cerut României, de două ori în ultimele luni, să amâne predarea unui pedofil român, condamnat în Italia, din cauza pandemiei COVID-19. Condamnatul aşteaptă preluarea italienilor în arestul Poliţiei Române, plângându-se justiţiei că starea de arest este excesivă.

Judecătorii din Torino au condamnat în 2017 un român care locuia în Beinaisco la 2 ani şi opt luni închisoare pentru că, împreună cu soţia sa, au obligat un copil ce le fusese dat în îngrijire şi educare să întreţină diferite forme de acte sexuale. Astfel, Procuratura Generală din Torino a emis un mandat european de arestare, pus în executare ca urmare a unei sentinţe penale din 4 august 2020 a Curţii de Apel Cluj. La 14 august, autorităţile italiene au cerut României să prelungească arestul preventiv, având în vedere imposibilitatea preluării condamnatului ca urmare a pandemiei.

Cerere a autorităţilor italiene de prelungire a arestului preventiv

Fiind arestat, pedofilul a solicitat ca această măsură preventivă luată în aşteptarea preluării de către italieni să fie înlocuită cu una mai blândă, cerere respinsă de judecătorii români. Aşadar, pedofilul a fost arestat pentru 18 zile, începând cu data de 03 septembrie 2020 până la 20 septembrie 2020, inclusiv. La 14 septembrie, autorităţile italiene au cerut încă o dată amânarea preluării şi prelungirea arestului preventiv până la sfârşitul lui septembrie din cauza evoluţiei pandemiei COVID-19. Această nouă solicitare a fost admisă de judecătorii români prin Decizia nr. 152/2020 din 16 septembrie 2020 a Curţii de Apel Cluj.

Consultă în programul legislativ Sintact.ro jurisprudenţa instanţelor din România

Dacă nu ai deja un cont Sintact.ro, solicită acces gratuit » aici

Share this Post