Expert în legislația muncii

Alexandra.caras/ December 18, 2020/ Impresii webinarii

Despre modalitatea în care se negociază contractul individual de muncă, persoane implicate, la momentul încheierii, modificării, cercetării disciplinare, soluționării conflictelor individuale de muncă

Tematica evenimentului a inclus următoarele puncte de discuție:

⊟ Încheierea contractului individual de muncă
– negocierea CIM, atât din perspectiva angajatorului, cât și a posibilului salariat
– clauze contractuale asumate prin semnarea CIM
– clauze negociate la semnarea CIM
– clauze care se pot negocia pe durata existenței CIM

⊟ Modificarea contractului individual de muncă
– situații in care CIM poate fi modificat unilateral
– când se solicită modificarea CIM?

⊟ Suspendarea contractului individual de muncă
⊟ Încetarea contractului individual de muncă – aspecte controversate
⊟ Concediere versus Demisie versus Acordul părților
⊟ Stagiu de cotizare versus vechime în muncă
⊟ Contractul individual de muncă sau convenție civilă sau contract de cesiune drepturi de autor?
⊟ Problematica asigurărilor sociale în România
Jurisprudență internă relevantă în materie


Printre beneficiile participanților s-au numărat:

⊟ Scopul acestui webinar a vizat evidențierea pașilor de urmat, atât de angajator, cât și de salariat, în cazul în care se confruntă cu problemele pe care le ridică legislația muncii mai ales din perspectiva ultimelor modificări, respectiv legea nr. 151/2020 și legea nr. 213/2020 și, nu în ultimul rând, aspecte concrete pe care trebuie să le aibă în vedere avocatul în soluționarea unui astfel de litigiu, indiferent dacă reprezintă interesele uneia sau alteia dintre părți.


Trainerul webinarului

Prof. univ. dr. av. Radu Răzvan Popescu: este avocat şi cadru didactic în învăţământul juridic superior, cunoscut în calitate de specialist în domeniul dreptului muncii și securităţii sociale precum şi în dreptul penal al muncii. Este autorul a peste 40 de cărţi şi studii de specialitate.

Este doctor în Dreptul muncii şi conferenţiar universitar la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din Bucureşti precum și la Școala Naţională de Studii Politice și Administrative.

De asemenea, este formator la Institutul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, Institutul Notarial Român și Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Are experienţă practică şi didactică de peste 20 ani în domeniul dreptului.

Domeniile pe care s-a axat în cariera didactică și în activitatea de avocat sunt: dreptul muncii, dreptul securităţii sociale, drept social european și contencios administrativ.

Webinariile Wolters Kluwer România sunt organizate cu respectarea standardelor europene în domeniul e-learning și au ca suport metode și tehnici avansate de comunicare și predare; Lectorii dețin competență și experiență practică relevantă pentru formare profesională în domeniile vizate.

Vreau abonament
la Webinariile Wolters Kluwer România

Webinariile Wolters Kluwer România sunt organizate cu respectarea standardelor europene în domeniul e-learning și au ca suport metode și tehnici avansate de comunicare și predare; Lectorii dețin competență și experiență practică relevantă pentru formare profesională în domeniile vizate.

Abonează-te la webinariile Wolters Kluwer România: ai acces la webinarul live direct în platforma legislativă Sintact.ro. Tot aici, vei regăsi și înregistrările webinariilor anterioare. Mai mult, îți poți crea folder pe desktopul personal doar cu webinariile.

De asemenea, beneficiezi de indexarea și căutarea disponibile în Sintact.ro, pentru a ajunge mai rapid la rezultatul dorit.

Nu ai cont Sintact.ro? Solicită demo gratuit aici »

Share this Post