[layerslider id=”22″]

Art. 54:
Pedeapsa accesorie
Pedeapsa accesorie constă în interzicerea exercitării unor drepturi, din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei privative de libertate.

Onorariile minimale ale avocaților, fixate de Uniunea Barourilor

 

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) a hotărât, la 26 august, ca avocații să perceapă onorarii minimale pentru serviciile lor profesionale. Onorariile minimale publicate de UNBR nu conțin TVA, iar plata acestora nu poate fi eșalonată pe o perioadă mai mare de un an.

 

ABATERE DISCIPLINARĂ ÎN CAZ DE NERESPECTARE. Hotărârea, care va intra în vigoare în 30 de zile, stabilește că omisiunea avocatului de a urmări încasarea și/sau executarea contractelor de asistență juridică cel puțin în limita acestor onorarii minimale constituie abatere disciplinară. De asemenea, în hotărâre se mai arată că dacă inspectorii Casei de Asigurări a Avocaților constată săvârșirea acestei abateri vor sesiza obligatoriu consiliul baroului din care avocatul face parte.

 

ONORARII CU 50 LA SUTĂ MAI MARI PENTRU COMPANII, ONG ȘI PFA. Potrivit hotărârii UNBR, onorariile minimale publicate în cazul contractele de asistență juridică sunt pentru situațiile în care se încheie cu persoane fizice. Persoanele juridice, societățile fără personalitate juridică sau persoanele fizice autrorizate vor trebui să plătească onorarii minime pentru același tip de contracte de asistență juridică majorate cu 50 la sută. Citeste mai mult…

[layerslider id=”23″]