Starea de urgenţă va fi prelungită cu încă o lună

alexandra.caras/ April 6, 2020/ Articole, Articolul saptamanii, Coronavirus

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat astăzi, printr-o declaraţie de presă, că starea de urgenţă va fi prelungită cu o lună. Potrivit înaltului demnitar, decretul prezidenţial dat în acest sens va fi emis la începutul săptămânii viitoare, el fiind necesar pentru a ține evoluția epidemiei cauzată de COVID-19 sub control.

Declaraţia de presă a fost făcută după o şedinţă a preşedintelui cu premierul Ludovic Orban şi alţi membri ai cabinetului, privind efectele decretului de instituire a stării de urgenţă în vigoare şi ale ordonanţelor de urgenţă date să limiteze infectările cu coronavirus. Până la emiterea noului decret, preşedintele a declarat că a solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest act normativ pentru prelungirea stării de urgenţă.

România trimite medici şi asistenţi medicali în Italia

„Nu suntem încă la vârful epidemiei. În niciun caz nu este momentul să ne relaxăm. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm indicațiile autorităților”, a avertizat preşedintele Klaus Iohannis. Conform acestuia, „primim încă în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, aproximativ 5 milioane de măști de protecție pentru forțele de ordine – jandarmi, polițiști -,  aproximativ 8 milioane de măști care vor ajunge la populație”. Totodată, „vor veni în zilele imediat următoare aproximativ 500.000 de combinezoane de protecție pentru medici și personalul medical”.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai anunţat că România va trimite chiar mâine o echipă de 11 medici şi şase asistenţi medicali în zona Milano, ca semn de solidaritate faţă de Italia.

Share this Post