Prețurile de transfer în vremea COVID 19

alexandra.caras/ August 11, 2020/ Impresii webinarii

Prețurile de transfer reprezintă o arie fiscală investigată cu atenție de autoritățile fiscale, cu implicații atât la nivel local, cât și internațional.

Pandemia COVID-19 reprezintă un eveniment disruptiv, cu efecte profunde la nivel economic. Grupurile de companii se confruntă cu provocări majore, care au consecințe inclusiv la nivelul structurilor operaționale implementate și, implicit, la nivelul prețurilor de transfer.

În acest context, cunoașterea obligațiilor legale și a ariilor de risc generate de COVID-19 sunt esențiale în această perioadă, în vederea identificării unor soluții necesare pentru minimizarea lor.

Seminarul Prețurile de transfer în vremea COVID-19 și-a propus să lămurească aceste chestiuni presante.

Tematica evenimentului a inclus următoarele puncte de discuție:

În contextul imaginii complete a obligațiilor legale pe care contribuabilii le au din perspectiva prețurilor de transfer, precum și principalele arii de impact ale pandemiei COVID-19, webinarul a reușit să furnizeze repere practice care pot sta la baza unei abordări pro-active de pregătire a documentării necesare.


Agenda webinarului a inclus subiecte precum:

⊟ Obligațiile legale actuale din perspectiva prețurilor de transfer
(dosarul prețurilor de transfer, raportul țară cu țară, raportarea DAC6);

⊟ Impactul COVID-19 din perspectiva prețurilor de transfer asupra următoarelor:

– Societăți din grupuri multinaționale care desfășoară activități pe baza unor
profile funcționale specifice (ex. producători contractați/producători în
regim toll, distribuitori limitați);
– Servicii intra-grup, inclusiv servicii financiare;
– Pregătirea studiilor de comparabilitate / benchmark-urilor;
– Pregătirea dosarului prețurilor de transfer.

⊟ Sfaturi practice cu privire la abordarea pro-activă a potențialelor arii de risc;

⊟ Inspecțiile fiscale de prețuri de transfer în contextul crizei COVID-19;

Dintre beneficiile participanților amintim:

⊟ Cunoașterea obligațiilor legale de documentare și raportare din perspectiva prețurilor de transfer (inclusiv DAC6), precum și riscurile aferente eventualei neconformări;
⊟ Cunoașterea principalelor arii de impact ale pandemiei COVID-19 la nivelul prețurilor de transfer;
⊟ Sfaturi practice în vederea abordării pro-active a potențialelor arii de risc în contextul pandemiei COVID-19.


Trainerul webinarului

Narcisa Ichim are o experiență de peste nouă ani în domeniul prețurilor de transfer, pe care a acumulat-o inclusiv în două companii Big Four.În cursul acestei perioade, Narcisa a fost implicată în pregătirea a peste 300 de dosare de prețuri de transfer pentru companii din grupuri locale și multinaționale, a participat activ în peste 20 de controale de prețuri de transfer și a colaborat cu avocați în numeroase litigii fiscale, inclusiv prin pregătirea de rapoarte de expertiză fiscală judiciară pe spețe specifice prețurilor de transfer.

Experiența ei include și participarea ca prezentator la diverse conferințe și seminarii pe tema prețurilor de transfer și pregătirea de politici de prețuri de transfer pentru clienți.
Narcisa a făcut parte din grupurile de lucru organizate pentru actualizarea legislației de prețuri de transfer, deține certificarea ADIT în domeniul prețurilor de transfer și este membră a Camerei Consultanților Fiscali și expert judiciar autorizat de Ministerul Justiției în specialitatea fiscalitate.

Economisește și rămâi informat cu Abonamentul la Webinariile WKR » Vezi oferta

Webinariile Wolters Kluwer România sunt organizate cu respectarea standardelor europene în domeniul e-learning și au ca suport metode și tehnici avansate de comunicare și predare; Lectorii dețin competență și experiență practică relevantă pentru formare profesională în domeniile vizate.

Vreau abonament
la Webinariile Wolters Kluwer România

Abonează-te la webinariile Wolters Kluwer România: ai acces la webinarul live direct în platforma legislativă Sintact.ro. Tot aici, vei regăsi și înregistrările webinariilor anterioare. Mai mult, îți poți crea folder pe desktopul personal doar cu webinariile.

De asemenea, beneficiezi de indexarea și căutarea disponibile în Sintact.ro, pentru a ajunge mai rapid la rezultatul dorit.

Nu ai cont Sintact.ro? Solicită demo gratuit aici »

Share this Post