Modificările adoptate cu privire la legea mărcilor

alexandra.caras/ September 10, 2020/ Impresii webinarii

Seminarul a avut drept scop  trecerea în revistă a celor mai importante modificări adoptate prin legea nr. 112/2020 de modificare a legii mărcilor nr. 84/1998, republicată, și transpunere a prevederilor directivei mărcilor UE 2015/2436.

Agenda evenimentului a inclus următoarele puncte de discuție:

⊟ Trecere în revistă a celor mai importante modificări introduse prin legea 112/2020 cu privire la:
– definiția semnelor ce pot constitui mărci
– motivele absolute/relative de respingere a înregistrării unei mărci
– fluxul etapelor procedurii de obținere a protecției
– clasificarea produselor și serviciilor
– apărarea drepturilor asupra mărcilor

⊟ Ce au de făcut titularii de mărci înregistrate în contextul noilor prevederi?
– continuarea / extinderea acțiunilor de monitorizare
– depunerea declarației cu privire la specificarea listelor de bunuri și servicii


Printre beneficiile participanților:

⊟ Informații sintetizate și structurate cu privire la cele mai importante modificări aduse legii mărcilor și modificările la nivelul procedurilor privind obținerea protecției mărcilor
⊟ Informații cu privire la impactul asupra portofoliilor de mărci existente
⊟ Informații cu privire la acțiunile necesare a fi întreprinse de titularii de mărci și profesioniștii din domeniu, ca urmare a adoptării noilor prevederi
⊟ Analiza modificărilor benefice, având în vedere prevederile anterioare și situațiile controversate determinate de acestea
⊟ Oportunitatea de a pune întrebări și a dezbate noile reglementări


Trainerii webinarului

Ana-Maria Baciu, Partener coordonator Simion & Baciu, are peste 20 de ani de experiență în domeniul proprietății intelectuale, fiind inclusă în ultimii 5 ani în topul internațional 250 Women in IP (Managing Intellectual Property’s IP Stars).

Andreea Bende, Partener Simion & Baciu, are o experiență de peste 11 ani în domeniul proprietății intelectuale, asistând atât companii românești, cât și străine.

Webinariile Wolters Kluwer România sunt organizate cu respectarea standardelor europene în domeniul e-learning și au ca suport metode și tehnici avansate de comunicare și predare; Lectorii dețin competență și experiență practică relevantă pentru formare profesională în domeniile vizate.

Vreau abonament
la Webinariile Wolters Kluwer România

Webinariile Wolters Kluwer România sunt organizate cu respectarea standardelor europene în domeniul e-learning și au ca suport metode și tehnici avansate de comunicare și predare; Lectorii dețin competență și experiență practică relevantă pentru formare profesională în domeniile vizate.

Abonează-te la webinariile Wolters Kluwer România: ai acces la webinarul live direct în platforma legislativă Sintact.ro. Tot aici, vei regăsi și înregistrările webinariilor anterioare. Mai mult, îți poți crea folder pe desktopul personal doar cu webinariile.

De asemenea, beneficiezi de indexarea și căutarea disponibile în Sintact.ro, pentru a ajunge mai rapid la rezultatul dorit.

Nu ai cont Sintact.ro? Solicită demo gratuit aici »

Share this Post