Modalitatile controlului parlamentar – ENACHE Marian

alexandra.caras/ September 24, 2019/ Biblioteca Universul Juridic carti

Modalitatile controlului parlamentar 

Autor(i): ENACHE Marian

Editura: Universul Juridic 

Lucrarea Modalitațile controlului parlamentar, autor Marian Enache, este recomandata printr-un „Cuvant Inainte” de prof. univ. dr. Ioan Muraru ca o carte de interes actual și de importanța reala pentru cercetarea in domeniul dreptului constituțional și parlamentar. Demersul autorului se refera, in esența, la funcția și formele controlului parlamentar, cat și la autoritațile și instituțiile publice vizate de acest tip de control. Cercetarea controlului parlamentar privește perioada 1990-2012 și cuprinde un numar de șase legislaturi ale Parlamentului Romaniei.

Lucrarea utilizeaza o informare și o documentare sistematice și riguroase, care configureaza o imagine de ansamblu a dinamicii fenomenului controlului parlamentar. Rezultatele concrete ale activitații de control exercitate de Parlamentul Romaniei sunt analizate pe legislaturi, in mod comparativ, cu instrumente statistice de baza și cu formularea concluziilor corespunzatoare.

De asemenea, cartea pe care o prezentam conține un capitol destinat formelor și mijloacelor de control asupra guvernelor din statele Uniunii Europene, oferind astfel, cititorilor interesați informații utile despre reglementarile legale in aceasta materie de interes practic.

Share this Post