Legislatie

admin/ May 8, 2019/ Articolul saptamanii

Obține maximum din documentarea juridică!

Obține maximum din documentarea juridică!

Alege Sintact.ro

Alege Sintact.ro

Ești la curent cu modificările din legislatie, iei deciziile corecte și elimini riscurile ce apar în activitatea curentă, folosind soluțiile noastre dedicate profesioniștilor din domeniul juridic.

Obține maximum din documentarea juridică!

Ești la curent cu toate modificările legislative, iei deciziile corecte și elimini riscurile ce apar în activitatea curentă folosind Sintact.ro, soluție dedicată profesioniștilor din domeniul juridic și economic. Experiența și tehnologiile noastre te ajută să devii mai eficient și să-ți sporești productivitatea.

 

Pentru că este conceput cu funcții de căutare avansate, ce simplifică și accelerează procesul documentării juridice, Sintact.ro este instrumentul esențial pentru cercetarea legislației, jurisprudenței și doctrinei.

Adresându-se în mod special avocaților, magistraților, notarilor și economiștilor, Sintact.ro îți pune la dispoziție cea mai mare bază de informații, dar și noutățile relevante din dome

Solicită un cont demo Sintact Expert Plus și convinge-te cât de mult este simplificată experiența documentării juridice

Doar cu Sintact.ro știi că:
Sintact.ro conține o serie de inovații destinate eficientizării muncii tale:

>>>  Găsești o tehnologie de căutare nouă și extrem de flexibilă

>>> Utilizatorul își poate personaliza ușor platforma, pentru a îndeplini cerințele specifice documentării juridice

>>> Strângerea, gestionarea și crearea documentelor sunt acum integrate în aplicație pentru a lucra mai simplu și mai eficient.

Cautarea progresiva

Obtine strict informatiile de care esti interesat, utilizand functia de cautare progresiva. Simplifica procesul de documentare prin intermediul algoritmilor avansati, care iti afiseaza informatiile relevante dintr-o baza de peste 6 milioane de hotarari judecatoresti.

Servieta virtuală

Poți crea dosare personale în care adaugi legislația și jurisprudența de care ești interesat, link-uri externe sau alte notițe, comentarii și observații legate de clienții sau dosarele tale. Astfel, procesul documentării este sensibil simplificat prin configurarea spațiului de lucru personal.

Interfață adaptabilă

Personalizează-ți interfața în funcție de propriile interese și ai acces instantaneu la publicațiile de specialitate, cele mai recente modificări legislative sau istoricul de căutari. Modifică ordinea de afișare a categoriile de interes, iar centralizarea datelor va fi mai facilă.

Află mai multe detalii despre Sintact.ro!

De ce să alegi Sintact.ro

Acest instrument este esențial pentru cercetarea legislației, jurisprudenței și doctrinei, deoarece este conceput cu funcții de căutare avansate, ce simplifică și accelerează procesul de documentare juridică. Adresându-se în mod special avocaților, magistraților, notarilor și economiștilor, Sintact.ro îți pune la dispoziție cea mai mare bază de informații, dar și noutățile relevante din domeniu.

Legislatie inseamna totalitatea legilor unei țări sau ale unui domeniu juridic sau  exercitare a atribuțiilor de legislator.

Legislația este clasificată în funcție de criteriul cunoscut sub denumirea de „forță juridică”. Forța juridică se referă la caracteristicile normelor de drept, un act legislativ fiind subordonat altui act legislativ (respectiv, un act legislativ cu forță juridică superioară) sau o normă de drept derivând dintr-o altă normă de drept care are o forță juridică mai mare. În situații care implică norme de drept cu forță juridică diferită, norma cu o forță juridică inferioară nu trebuie să contravină celei cu o forță juridică superioară, aceasta din urmă având preeminență asupra celei dintâi.

În funcție de forța juridică, legislația poate fi clasificată ierarhic după cum urmează:

Legislație primară (legi)

  • legi constituționale (întotdeauna primare);
  • legi (primare sau derivate din legi constituționale).

Legislație secundară (denumită și legislație subordonată)

  • reglementări guvernamentale – întotdeauna secundare;
  • norme de drept adoptate de organe guvernamentale centrale – întotdeauna secundare;
  • norme de drept ale organelor entităților autonome (autorități) – primare sau secundare;
  • norme de drept adoptate în circumstanțe excepționale de alte autorități decât organele guvernamentale – întotdeauna secundare.

În sistemul de legislație, atunci când se consideră că o lege are întâietate, aceasta înseamnă că toate celelalte norme de drept trebuie să decurgă din aceasta, să fie compatibile și să nu contravină acesteia. Aceasta înseamnă că, în practică, dacă o normă de drept aflată la un nivel inferior al ierarhiei contravine unei norme superioare, aceasta din urmă este cea care trebuie respectată.

 

 

 

 

Pentru consultarea legislației actualizate accesează Sintact.ro

Dacă nu ai cont, solicită demo gratuit aici

Share this Post