Fenomenul consumului de substante noi cu proprietati psihoactive („etnobotanice”). Aspecte penale, criminologice, criminalistice si medicale

 

Autor(i): BUZATU Nicoleta‑Elena
Editura: Universul Juridic 

Acest proiect de cercetare a luat nastere intrucat am realizat ca odata cu trecerea timpului, de cand acest fenomen al consumului de substante noi cu proprietati psihoactive a luat amploare in tara noastra, multi adolescenti, parinti, profesori, legiuitori si chiar consilieri medicali cunosc foarte putine lucruri despre aceste substante de care se face uz si abuz in mod regulat, plecand de la terminologia confuza si pana la aplicarea unui tratament corespunzator. Mi-am propus, dupa cercetari aprofundate, sa realizez un instrument usor accesibil atat pentru specialisti (profesori, juristi, medici, asistenti medicali, studenti etc.) cat si pentru cei care din nefericire au avut tangenta indirecta sau directa (parinti, prieteni, persoane consumatoare de droguri etc.) cu ceea ce reprezinta consumul de substante noi cu proprietati psihoactive.

Principalul scop al prezentei monografii este sa ofere o prezentare corecta, accesibila si detaliata a faptelor stiintifice despre acele substante noi cu proprietati psihoactive de care consumatorii fac cel mai adesea abuz.

 

Ceea ce da o substanta deosebita lucrarii este faptul ca aceasta prezinta detaliat aspecte punctuale despre ceea ce inseamna cu adevarat substante noi cu proprietati psihoactive si consumul acestora.